Богоески: Занаетчиството стагнира, годинава регистрирани 253 занаетчии

Охрид, 25. декември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Занаетчиите, посебно чевларите за свој заштитник го имаат Свети Спиридон Чудотворец, но традицијата за масовно одбележување на денешниот празник веќе ја нема.

Извор: ohridpress.com.mk

Богоески: Занаетчиството стагнира, годинава регистрирани 253 занаетчии