Известување

Ве известуваме дека на 3 април(среда)2019 год.во 20 часот во Големата сала на општина Охрид ќе се одржи состанок помеѓу раководството на Занаетчиската комора и занаетчиите – членови на комората,Ве молиме за задолжително присуство

Богоески: Занаетчиството стагнира, годинава регистрирани 253 занаетчии

Охрид, 25. декември 2018 (ОХРИДПРЕС) – Занаетчиите, посебно чевларите за свој заштитник го имаат Свети Спиридон Чудотворец, но традицијата за масовно одбележување на денешниот празник веќе ја нема. Продолжи со читање “Богоески: Занаетчиството стагнира, годинава регистрирани 253 занаетчии”

СООПШТЕНИЕ

Ве известуваме дека на 10.декември 2018 год.( ПОНЕДЕЛНИК)во 20 часот во Големата сала на општина Охрид ќе се одржи состанок помеѓу раководството на комората и занаетчиите – членови на комората.

Ве молиме за задолжително присуство.

Известување до охридските занаетчии

Регионалната занаетчиска комора Охрид ги известува своите занаетчии кои не се во можност сами да извршат регистрација на системот е-персонален данок кој го бара Управата за јавни приходи дека за нив и за членовите на нивните семејства,комората бесплатно ке им ја изврши регистрацијата на системот е-персонален данок.

Сите заинтересирани занаетчии да се јават во просториите на комората најдоцна до 20 декември 2018 година

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ И ЗАНАЕТЧИИТЕ ВО ОПШТИНА ДЕБРЦА

Согласно Законот за занаетчиство (Сл.весник на РМ бр.215/2015) вршителите на занаетчиска дејност(занаетчии и ТП ,ДОО,ДООЕЛ-кои вршат занаетчиска дејност )треба да добијат Занаетчиска дозвола од Регионалната занаетчиска комора Охрид во рок од 24 месеци од денот кога Регионалната занаетчиска комора добила јавни овластувања. Продолжи со читање “ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ И ЗАНАЕТЧИИТЕ ВО ОПШТИНА ДЕБРЦА”